Panellakás villanyszerelés.

Vezeték csere.

Panellakás villanyszerelés. Panellakás, régi alumínium vezetékek cseréje. Horonymarás, új kiállások kiépítése.

Panellakások MM fal alumínium vezetékek vannak, nagyon könnyen szakadnak törnek, és olvadnak el, vékonyak nem bírják a terhelést, gyakori hogy egy egész helyiségbe szűnik meg az áram. 40 éve épült lakásba meg éret a korszerűsítésre. Nagyon kevés az ajzat, tele van a lakás hosszabbítóval elosztókkal. Gyakran hívnak, hogy ráz a fürdőszoba vagy a mosógép. Az új konyhába nem tudják bekötni sütött vagy az indukciós tűzhelyet mert nincs ki építve a vezeték, nincs elég konnektor a mosogatógépnek és az elszívónak, mielőtt új konyhaszekrény vásárlásba kezdenek érdemes meg nézni, hogy van elég konnektor a konyhába. Horonymaróval mi ép egy 1,5 centis vágást ejtünk, amitől nem gyengül a szerkezet még a beton acélig se jutunk el. így könnyedén be tudjuk rakni az 1 cm vastag dupla szigetelésű vezetéket, (MBCU 2,5 mm) horony vakolás és festés után nem is látszik, hogy ott vésve volt. Gyakran jönnek azzal a kérdések, hogy nem kell statikus, vagy nem dől össze a ház, nem mivel mi csak annyit vágunk és vésünk ki hogy ép be férjen a vezeték, plusz egy kis gipsz, hogy ne látszódjon. Minden régi konnektor vagy kapcsoló helyét újra felhasználjuk, csak ki cseréljük a szerelvény dobozokat. A kötöző dobozokat is csak cseréljük, mi csak korszerűsítünk. Panellakás falai vasbetonból készültek, nagyon nehéz megfúrni vagy vésni, Max 1,5 cm mélységig szoktuk marni horonymaróval. A panel villanyszerelés kicsit költségesebb a téglafalazatú lakásoknál, több a fal megmunkálási idő és erősebb gépek szükségesek hozzá, drágább vágó korongok kellenek. Panellakás komplett elektromos hálózatának felújítása, idő igényesebb, zajosabb. Egy átlagostégla építésű lakás villanyszerelése kb. 3 nap Max 4 nap, a panellakás villanyszerelése minimum egy hét. A lakás festés előtt célszerű a villanyszerelést elvégezni. A falhorony marás 1-1,5 cm mélyen új réz MBCU 2.5 falkábelre cseréljük ki a vezetékrendszert, Létezik olyan építés, ahol gégecsőben futnak a kábelek, de ritka. Itt áthúzható vezeték. A vékony falazatoknál viszont MMfal vagy Mfal kábelt használtak itt csak újra vésve oldható meg a vezeték csere. Könnyítés lehet, ha az előszobában gipszkarton álmennyezet készül. Van a kábelcsatornás változat is, ami nem szép látvány, kidudorodó műanyag csatorna, nehéz festeni és nagyon ki log. A 2,5 mm MBCU vezeték egy kicsit nehéz így nem biztos, hogy a kábel csatorna sokáig fent marad. FI-relé nélkül nincs hálózat felújítás. Új hálózattok kiépítésénél kötelező. Miért szükséges a lakásba a fi-relé (Életvédelmi relé, Áram védőkapcsoló, Érintés védelmi relé,) használni. 

Működése: 
A FI relé a fázis és a nulla vezetőkön átfolyó áramot méri. Amennyiben eltér az értéktől, azaz valahová máshová folyik az áram – akkor a FI relé azonnal lekapcsol. Így meg védi az áram rázástól. A fi-relén van egy teszt gomb, amit havonta egyszer meg kell nyomni, amitől minden leold ez azt jelenti, hogy működik a fi-relé, a gyártó a leírásra le is írja, hogy havonta egyszer meg kell nyomni ezt a teszt gombot. Gyakran találkozok olyanokkal, akik ezt nem is tudták.
Vállalunk vezeték csere után helyre állítást is, villanyszerelés után ki is festünk, mivel horonymaróval csináljuk az egészet így nem kell sokat szenvedni a festéssel elég egy egyszerű tisztasági festés is.
•	A tisztasági festés ára: 2200FT/m2 plusz anyag.
•	A fürdőszoba, vécében nem bántjuk a csempét, a túl oldalon csináljuk a horonymarást, csak egy lyukat kell fúrni, ezzel nem rongáljuk a burkolatot.


Vállalunk villanyszerelést, kisebb nagyobb munkálatokat. Villanyszerelés Budapest és Pest megye egész területén.
BUDAPEST EGÉSZ TERÜLETÉN…I., II., III., V., VI., VII., VIII., IX., X., XI., XII., XIII., XIV.IV., XV., XVI., XVII., XVIII., XXIII. 

  • Teljes villanyszerelés
  • Horony marás
  • Gyenge áram kiépítés (koax Utp)
  • Utólagos fi-relé beépítés
  • Biztosíték tábla csere
  • Kapcsoló, ajzatok cseréje
  • Új lámpák felszerelése
  • Led kiépítése (konyha szekrényben vagy stukkó diszben)
  • Spot lámpák kiépítése
Panellakás villanyszerelés.
Panel vezeték csere.
Vezeték csere.
Villanyszerelés panellakás.
  • #villanyszerelés  #Panel-villanyszerelés  #horonymarás  #Panel-felújítás #villanyszerelő  #villanyszerelés  #horonymarás  #lakásfelújítás #villanyszerelésfyp   #lakásfelújításfyp #lakásfelújításforyoupage
  • #villanyszerelésforyoupage #panelvillanyszerelésfyp #fyp
Kapcsolat:
Szuper Lakásfelújítás.  Lakásfelújítás. Mert az otthon a legfontosabb. ingyenes felmérés, részletes árajánlat, Budapest egész területén, 5 év garancia.
 Varga Sándor E.V (Számlaképes egyéni vállalkozó)
Telefon mobil:  
0630-47-37-907
Email: szuperco@szuper.co.hu
Hétfő—Péntek: 07:00–22:00
Szombat & Vasárnap: 08:00–19:00