Gipszkartonozás

Vállalunk gipszkartonozást, gipszkarton dobozolást, gipszkarton válaszfal építését, gipszkarton álmennyezet építését.

Budapest egész területén.

 Kapcsolat:

Varga Sándor

Tel: 0630-4737907

Email: varga.sandor@szuper.co.hu

 Története gipszkarton:

Augustine Sackett ( 1841-ban Warren, †1914) volt, egy amerikai vállalkozó és feltaláló.

Az ipari fellendülés az USA-ban 1870-1890 Sackett működött, mint egy feltaláló és vállalkozó. 1894-ben megkapta a szabadalmat a faros lemez belső falburkolat, amely több réteg karton és gipsz. Miután több kudarc után, a vállalkozói siker lett, megmutatta,hogy az építőiparban több lehetőséget is van, akkori  méretei 32 x 36 cm. Augustine Sackett később igazgatója az amerikai Gipsz, amely átvette a termelést. A gipszkarton alakult 1894-ben jegyezték be  az Egyesült Államokban Augustine Sackett a szabadalma, de iparilag csak 1910. Mint szinonimája gipszkarton német nyelvterületen és gyakran a neve gipszkarton , mert az első gipsztáblákat állítottak elő a kontinentális Európában 1938 óta itt: mint Riga (“Riga vakolat”). Az a levezetés azonban gipszkarton valójában egy termék-és cégnév. A Rigips gipsz lemez (gipszkarton) volt 1949-ben, a német építőipari piacon teljesen új termékek belső terek építése. Ma Saint-Gobain Rigips GmbH.A világ háború után nagyon hasznossá vált,ma is nagyon hasznos a gyors építésnél, gyorsan és szépet lehet alkotni vele.Mi is szeretünk vele dolgozni,Kisebb nagyobb munkálatokra. Álunk elébe.

 

Gipszkarton típusok:

GIPSZKARTONLAP,  Normál gipszkarton lap. Válaszfalak, álmennyezetek, előtétfalak, tetőtéri beépítések burkolataként, száraz vakolatként alkalmazható, egy rétegben is. Kizárólag beltérben, normál páratartalom mellett.Több méretben is van,1 Méret 12.5 mm 2 m x 1.2 m 2,4 m2 / tábla : 2 Méret 15 mm 2 m x 1.2 m 2,4 m2 / tábla :3 Méret 12,5 x 1200 x 2750 mm-3,3 m2/tábla: Méret 4 12,5 x 600 x 2000  1,2 m2/tábla.

 Impregnált gipszkartonlap,

Impregnált gipszkarton lap. Válaszfalak, álmennyezetek, előtétfalak, tetőtéri beépítések burkolataként, száraz vakolatként alkalmazható, egy rétegben is. Kizárólag beltérben, vizes helyiségekben is Pl. lakások fürdőszobái.Méretek ugyan azok mint a normált gipszkarton,mivel ezek szabvány szerint készítik.

Tűzgátló gipszkarton:

A legfőbb alkalmazási területek: Tűzvédelmi borítások készítése. Speciális borítások (sugárzásvédő) készítése. Tűzvédelmi aknafal készítése. Tűzgátló, tűzterjedést késleltető anyaggal kezelt gipszkarton építőlap, belső terekben válaszfal és mennyezeti szerkezetek építéséhez.Méretek ugyan azok mint a normált gipszkarton,mivel ezek szabvány szerint készítik.

Profilok:

CD profil 27 x 60 mm 3 méteres vagy 4 méteres,Anyaga horganyzott acéllemez 0,6 mm-es falvastagsággal.Gipszkarton álmennyezetek C alakú tartóbordája.A cd profilok az álmennyezeti tartószerkezet tartóbordái, ezekhez rögzítik a gipszkarton lapokat. Függesztéséhez a terhelés nagyságának függvényében több fajta megoldás létezik. Mérete illeszkedik a befoglaló ud profiléhoz. A cd profilokat nem csak álmennyezetek hanem dobozolások és  előtétfalak készítéséhez is használjuk.

CW  gipszkartonprofil:Falvastagság 0,6 mm. Méretek: 50,75, 100 mm szélesség,Méretek 3 és 4 méter hosszú.Horganyzott acélból vannak, gipszkarton válaszfalak építéséhez. Gipszkarton válaszfalak profilrendszerének C alakú falvázprofilja, A cw profilokat az uw profilokba állítják bele, ez adja meg a gipszkarton fal falváz-oszlopait. A függőleges cw profilokhoz rögzítik a gipszkarton táblákat, hossza követi az általános belmagassági méreteket,

UD 30 álmennyezeti szegőprofil: Falvastagság 0,6mm. Gipszkarton álmennyezetek u alakú fogadóprofilja.Az ud profilok az álmennyezeti tartóbordák (CD) fogadására és falhoz való rögzítésére szolgálnak. 27 mm-es szélességűek. ud  profilokat nem csak álmennyezetek, hanem dobozolások, előtét falak készítéséhez is használják. 

UW válaszfal profil: Szélesség: 50-75-100 mm. Falvastagság 0,6 mm.Gipszkarton válaszfalak profilrendszerének U profilja. Az UW profilokat a falváz-profilok (CW) fogadására és a teherhordó szerkezetre való csatlakoztatásra használják, szigetelő szivacscsíkon keresztül a mennyezethez és a padlószerkezethez rögzítik.

További profil alkatrészek: 

Akusztikus lengőkengyel:
CD profilok rezgést felvevő rögzítésére szolgál.

CD keresztösszekötő elem: Horganyzott acélból, gipszkarton álmennyezeti rendszerek építéséhez, CD profilok keresztező.

CD profiltoldó elem: horganyzott acélból,

CD rugós függesztő elem: horganyzott acélból, gipszkarton álmennyezeti rendszerek építéséhez,

Függesztőhuzal szemmel: horganyzott acélból, gipszkarton álmennyezeti rendszer építéséhez. Méretek: 125, 375, 500, 750, 1000, 1250, 1500 mm, és még méretre lehet szabni őket.

Direkt függesztő elem 50 x 120 mm fához: horganyzott acélból, gipszkarton álmennyezeti rendszer építéséhez,

Dupla rugó, gipszkarton és kazettás álmennyezeti rendszerek építéséhez.

Élvédő: Pozitív 90 fokos élek kialakítására és védelmére, gipszkartonokhoz és vékony rétegű vakolatokhoz,Szárnyméret : 20 x 20 mm, Több méretben : 2 m, 2,5 m, 3 m

Élvédő: Műanyag profil tetszőleges fokú, akár negatív sarkok és élek kialakítására és védelmére. 3 m hosszú. Gipszkartonozáshoz és vékony rétegű vakolatokhoz.

Gyors építő csavar gipszkarton rendszerekhez, A rögzítőcsavarokat 0,6 mm vastag falvastagságú profilokhoz (uw, cw, ud, cd), a gipszkarton tábla felrögzítésére használják. Méretek : 3,5 x 25 mm, 3,5 x 35 mm, 3,5 x 55 mm

Univerzális Dübelek, Műanyag beütős dübeleket szoktunk használni.Méretek: 12 x 70 mm, 14 x 75 mm, 6 x 35 mm, 8 x 50 mm,A fischer márka a legismertebb és a leggyakoribbak.