Burkolás

Szuper lakásfelújítás, hideg meleg burkolás, kőműves munka.

Vállalunk burkolást, Budapesten. kisebb nagyobb munkálatokra.

 Vállalunk hideg meleg burkolást, kőműves munkálatok. Budapest egész területén. Majdnem 20-éves tapasztalattal, kisebb nagyobb munkálatokra.


 Kapcsolat:

Varga Sándor

Tel: 0630-4737907

Email: varga.sandor@szuper.co.hu


Makita PC5000C betoncsiszoló gép
Makita PC5000C betoncsiszoló gép csiszolás élőt.

betoncsiszolás vagy ajzat kiegyenlítés.

 

Burkolás élőt elő készülés.

Beton portalanítása, alapozás.

A felület nagyon egyenletlen akkor használhatunk önterülő ajzat kiegyenlítőtt,

Ami 3 milliméter-tol 15 milliméter ig alkalmazható.

Vagy használhatunk egy betoncsiszoló gépet ami sokkal jobb olcsóbb gyors nincs száradási idő, egy db beton csiszoló tárcsával kb 20 nm lehet ki egyenlíteni ami kb 6000 Ft be kerül, így összegben is sokkal olcsóbb és gyorsabb. Pormentes és nincs annyi réteg.

 

Makita PC5000C betoncsiszoló gép. betoncsiszolás után.

beton csizsolás
Makita PC5000C betoncsiszoló gép. betoncsiszolás után.


Burkolás
Mielőtt belekezdenének a burkolásba:
Egy két jó tanács.
Magyarországon a csempék mintája alapján lesz első osztályú, azaz az nem számít ha egy csempe olyan mint egy tányér vagy nincs két egyforma lapp.
A Burkoló rémálma mikor a lapok nem egyforma,két lap között milliméter el térések vannak, vagy miután felrakta a csempét szemmel láthatóan válik el, vagy másnap fogas lesz a Burkolás.
Egyébként meg figyeltük mindegyikre rá van bélyegezve az első osztály.
Vagy egyes csempe fajtát járó lapnak árulnak, mikor semmi köze nincs a járólapnak:
Pl vannak szabványok amit érdemes meg nézni:
A MSZ 10545-2. 1999 szabvány szerint két csempe közt az el Teréz 0,5-1,5% lehet
Kopásáloság 1-5-ig megy fel ami PEI,
PEI l kisebb igénybe vétel pl panel fürdőszoba ami napi max két három alkalommal használják
PEI ll már nagyobb igénybe vételre van pl panel előtere kivéve bejárat,
PEl lll beltéri nagy igénybe vet rész, nem kültéri
PEl lV lakás vagy ház kültéri beltéri.
PEl V nagy igénybe vet helyiségek pl szállodák üzlet helyiségek.

Burkolás,
Burkolás,

Csempe ragasztó:
A csempe ragasztó zsákon van egy pár érdekes tény.
Gyakran használnak nem meg felelő ragasztott
C2TE vagy C1
Pl: C2TE
A C betű cement bázisút jelent de van C1 vagy C2 árban is különbözik,
A C1 tapadás szilárdsága >0,5 N/mm2
A C2 tapadó szilárdsága >1 N/mm2
A T és a F bedolgozási tulajdonságra utal.
T megcsuszásra nem alkalmas
E meghosszabbított nyitott idő, arra jó ha burkoló sokat kever van ideje el használni.
Azonba van D és R minősítés a D diszperziós ragasztó az R mű gyanta alapú.
Pl D1T vagy D3TE
A C2TE a flexibilis ragasztó

Ha fürdőszobáról van szó, ami  ház egyik legfontosabb helyisége. Ezért is fontos, a biztonság és a hosszan tartó megoldás, továbbá a higiénia is kiemelkedően fontos,
tekintettel arra, hogy ez a helyiség több személy által rendszeresen van használva így a tisztíthatóság is fontos. Olyan anyagok beépítését ajánljuk, amik szívósak és tartósak, még 20 év után is szép.

A kültéri burkolás, és a medence, terasz és kert területén ajánlott a burkolandó anyagok kiválasztásánál, olyan anyagokat választani, ami jól viselik az évszakváltozást és viszonylag kevés törődést igényelnek, amit ajánlatos profi szakemberrel végeztetni.

A kültéri burkolatok számos típus és gyártó létezik,


Kis mozaik burkolás.

Az üvegmozaik mostanában felkapott, de elég drága burkolat. a lakásfelújításánál egyre divatosabb, a mozaikkal burkolt felületek. Én fürdőszobákban, konyhákban, medencékben és gőzkabinokban láthatóak, de igény szerint a lakás más részein is találkozhatunk velük, akár díszítési céllal is. Anyaguk szerint lehetnek kerámiából, kavicsból, kőből, és üvegből. A mozaikból többfajta méret létezik, az 1×1 cm-esttől kezdve a 10×10 cm-es-ig. Természetesen létezik kerámia mozaik is (mint kisméretű csempe). Az üvegmozaik kétféle kivitelben vásárolható meg. Az első esetben a mozaikszemek hátára van egy üvegháló ragasztva, a második esetben a mozaik színére van ragasztva egy papír. Ezen burkolatok fektetésénél az egyik legfontosabb az aljzatok megfelelő előkészítése, Az így előkészített aljzatokra a mozaikokat többféle ragasztóval lehet burkolni.

Például:

Cementalapú, fehér, flexibilis ágyazó habarcs kerámia padló- és falburkolatok, ill. természetes kövek lerakására. Krómszegény a 2003/53/EG irányelv szerint.
A „Flexmörtel” rugalmas habarcs kategóriába tartozik és megfelel a DIN EN 12 004 szabvány C2 TE/S1 jelzésének
Különösen alkalmas üvegmozaikhoz
uszodákba
Jól bedolgozható
Nagy szilárdságú
Hosszú nyitott idő
Kül- és bel térre, több márka létezik, pl: Mapei p10, Mapei kerabond,és Sopro stb.

Még ajánlot:

 Mapei Isolastic adalékszer – 10kg

A Mapei Isolastic egy latex adalékszer melyet a Kerabond T, Kerafloor és Adesilex P10 alakíthatóságának javítására használunk, javítja a terhelhetőséget. Alkalmazása: természetes kőlapok bel- és kültéri építőipari aljzatokra.

Vagy használhatunk gyorskötésű ragasztott is. A gyors kötésű ragasztok lehetnek a következő fajták is. Pl: Mapei Keraflex fehér 25

kg, Mapei Keraquick fehér ragasztóhabarcs, Mapei Granirapid ragasztóhabarcs, MAPEI Keraquick Keraquick, A gyors kötésű ragasztók esetén fokozottan oda kell figyelni a ragasztók nyitott idejére! Sokkal gyorsabban kell vele dolgozni a bőrösödés miatt.

A Falfelület előkészítése:

A felületet ki kell glettelni, nagyon simára és egyenletesre kell előkészíteni. Én leszoktam verni a vakolatot és a helyére gipszkartont szoktam ragasztani, sokkal egyenletesebb, medencéknél nem lehetséges a többi más helyeken, mint fürdőszobákban vagy konyhákban lehetséges csak. Fürdőkben és a konyhában is javasolt a zöld színű impregnált gipszkarton.

Ragasztás:

Jó minőségű fehér színű flexibilis ragasztóval felhúzzuk 3-as fogas glettvasal a burkolandó felületet. Majd óvatosan nyomjuk bele a mozaik lapokat, a jól elhelyezett mozaik lapokat, a tökéletes tapadás érdekében gumi simítóval (fugázó) és kézzel elsimítod. Ne kell nyomkodni, csak az a cél, hogy ne essen le és jól illeszkedjen. Figyelni kell a lapok közti hézagokra, azaz a fugára, a hézagoknak egyezniük kell a mozaik lakok közt, egy pár mozaik lap felrakása után ellenőrizzük a mozaik lapok fugáját, még van időnk javítani és látjuk is a különbséget is.

Fugázás:

Fugázás előtt, át kell nézni a fugákat, ha netán a ragasztó több a keleténél azt el kell távolítani. persze van egy egyszerű fugázás mód is. ha nem akarunk,  fuga anyagot használni ki lehet fugázni a fehér színű felxi ragasztóval is. persze csak azt a ragasztót használjuk, amit használtunk a felragasztásnál is.  Ha pedig Papírra kasírozót kis mozaikot használtunk azt 24 óra elteltével elkell távolítani. óvatosan szivaccsal fel kell áztatni, majd egy kis idővel lekell húzni a mozaikról. A fuga szín kiválasztása a megrendelő igénye szerint, figyelembe kell venni, hogy sokkal több, fogy el, mint egy általános burkolásnál, Hasonló képen fugáznak, mint a burkolásnál.


A konyha burkolásának megtervezésénél számos dolgot figyelembe kell vennünk. Fontos, hogy a burkolandó terület viszonylag kevés, tekintettel arra, hogy a felső és alsó konyhaszekrény mögötti területekre nem kerül burkolás. Azonban az e közötti területek igen kemény igénybevételnek vannak kitéve, víz, forró olaj, pára. Fontos hogy ezekhez a felültekhez a lehető legkörültekintőbben válasszunk alapanyagot. Bátran kérje szakembereink tanácsát.

Megbízható szakemberekre szeretné, bízni otthona felújítását.

Fontos Önnek az igényes munkavégzés és a korrekt elszámolás,

 Mi szerződés ütemterv alapján dolgozunk.

Munkáinkat az előzetes felmérés és megállapodás után szerződés szerint korrekt árakon, és garanciával és köd bérel .

Ügyfeleinkkel közösen tervezzük meg és beszéljük át a teendőket,  hogy ne érhessen senkit kellemetlen meglepetés.  

 Önnek nincs más dolga, ki találni hogyan nézzen ki lakása a lakásfelújítás után,mi pedig kiviteleztük.

Jó helyen jár, mi teljes körű felújítással foglalkozunk.


burkolás,
burkolás,

Burkolás szolgáltatásaim.
Külső belső burkolást vállalok kisebb nagyobb, Hideg meleg, parketta félék is, Járólapok, oldalfal burkolatok, Gres lapok külön féle csempe és burkolatok, Mozaik, Márvány, Gránit, Műkő félék csiszolás fózolás, Viacolor, Plusz kőműves munkálatok. fürdőszoba burkolás, konyha, nappali burkolás, teraszburkolás, garázsburkolás, külső delap burkolás.